مقایسه اینسپایر 1 و اینسپایر 2

مقایسه اینسپایر 1 و اینسپایر 2

در دهه گذشته شرکت DJI یکه‌تاز ساخت و ارائه پرنده های بدون سرنشین از قبیل فانتوم، اینسپایر و مویک بوده است . در نوامبر سال ۲۰۱۶ این شرکت نسخه دوم پرنده بسیار فوق العاده خود یعنی اینسپایر را رونمایی کرد تا کلکسیون خود را در ارائه پرنده های بدون سرنشین حرفه ای کامل تر کند.
در حد فاصل ارائه اینسپایر ۱ و نسخه دوم آن، دو پرنده بدون سرنشین دیگر توسط این شرکت ارائه شد. پرنده‌های ارزان‌تر، با ابعاد کوچک‌تر و وزن کمتر اما با قابلیت تصویربرداری ضعیف‌تر ، مانند مویک و فانتوم. بعد از ارائه این ایسنپایر 2 خلبانان زیادی ترغیب شدند تا برای کار حرفه ای خود این پرنده را تهیه کنند. اما بهتر است برای شناخت بهتره این دو پرنده مقایسه اجمالی بین آنها داشته باشیم.

اولین بخشی که ازوچ اهمیت زیادی برای هر خریدار برخوردار است، قیمت یک محصول است. قیمت اینسپایر ۱ ۱۹۹۹ دلار و قیمت اینسپایر2 ، 2999 دلار است. پرنده های سری اینسپایر شرکت DJI با کیفیت ساخت بالاتر نسبت به دیگر پرنده، مواد سازنده ی ارزشمندتر، مشخصات تصویربرداری بهتر و همچنین سرعت بالاتر در همه جای دنیا زبان‌زد خاص و عام هستند بنابراین چنین قیمتی برای آنها چندان غیرمنطقی نیست!
قیمت بسته کامل اینسپایر ۱ به ۲۷۰۰ دلار می رسد که شامل دو رادیو کنترل برای خلبانان که برای کنترل بهتر پرواز و عملکرد دوربین به کار می‌رود، یک باتری هوشمند ، یک هاب شارژر ، هود مانیتور و دو جفت ملخ اضافی است.

زمان پرواز

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم برای پرنده‌های بدون سرنشین به ویژه پرنده‌های حرفه ای زمان پرواز آنهاست. بدون شک خلبانان تمایل دارند تا تصاویر بسیار زیبایی از سوژه های خود بگیرند و به همین منظور باید دست شان در زمان پرواز پرنده باز باشد. اینسپایر 1 با یک باطری با شارژ کامل می‌توانند به مدت ۱۸ دقیقه در آسمان پرواز کند. دمای کاری این پرنده بین ۱۴ تا ۱۰۴ فارنهایت است و خارج از این دما و امکان آسیب رسیدن به قطعات الکترونیکی آن وجود دارد. این مقادیر برای اینسپایر ۲ به صورت چشمگیری گسترده‌تر است، این پرنده دارای دو باتری است که می‌تواند زمان پرواز ۲۷ دقیقه ای را برای آن فراهم کند همچنین محدوده دمای کاری این پرنده از -4 تا ۱۰۴ درجه فارنهایت می باشد.
اینسپایر ۲ دارای دو باتری است. یک باتری 4500 میلی آمپری که امکان پرواز پرنده را تا 15 دقیقه فراهم می کند و یک باتری ۵۷۰۰ میلی‌آمپری که میتواند اینسپایر2 را به مدت ۲۲ دقیقه در آسمان نگه دارد.

از ویژگی های که اینسپایر 2 نسبت به اینسپایر 1 دارد، عملکرد بهتر آن در آب و هوای سرد است . بنابراین نیازی به نگرانی برای آسیب رسیدن به پرنده در شرایط دمای کاری پایین ندارید.

اندازه و وزن

با نگاهی گذرا به اینسپایر ۱ و ۲ به نظر می رسد که تفاوت چندانی در اندازه و وزن این دو پرنده وجود ندارد. اینسپایر ۲ مقدار کمی بزرگتر و البته سنگین تر از اینسپایر یک است. وزن آن به 7.5 پوند در مقابل وزن 6.27 پوندی اینسپایر1 می‌رسد. از لحاظ اندازه اگر بخواهیم به صورت مورب این پرنده‌ها را اندازه گیری کنیم، اینسپایر 2 که فقط یک اینچ از اندازه 23.8 اینچی اینسپایر 1 بزرگتر است. در نهایت شاید بتوان گفت که تفاوت قابل توجهی در ابعاد و وزن ندارند و از نظر ظاهری فقط در رنگ متفاوتند رنگ اینسپایر2 به دلیل به حداقل رساندن بازتاب نور خورشید تیره‌تر ساخته شده است.

dji-inspire-2-vs-dji-inspire-1-06

سرعت و محدوده قابل کنترل

حداکثر سرعت اینسپایر1، ۴۹ مایل بر ساعت بوده و تا فاصله 3.1 مایلی امکان کنترل آن وجود دارد. این در حالیست که این مقادیر برای اینسپایر2 در سرعت به 65 مایل بر ساعت و در فاصله کنترل به 4.3 مایل می‌رسد. 
بنابر این اگر از آن دسته از خلبانانی هستید که از سوژه های متحرک مانند مسابقات ماشین سواری و رالی فیلم برداری می‌کنید، بهتر استاینسپایر۲ را در اولویت انتخاب خود قرار دهید چون علاوه بر سرعت بالاتر محدوده کنترلی بیشتری را نیز در اختیارتان قرار خواهد داد.

dji-inspire-2-vs-dji-inspire-1-05


سنسور عدم برخورد با موانع

برای خلبانان حرفه ای که اغلب رادیو کنترلی یک اینسپایر در دست آنهاست، وجود سنسور عدم برخورد با موانع شاید چندان حیاتی نباشد اما وجود آن هم خالی از لطف نیست. اینسپایر ۱ این سنسورها را نداشته اما اینسپایر ۲ از سنسورهای عدم برخورد با موانع ۳۶۰ درجه ای استفاده می‌کند.

سنسورهای اینسپایر ۲ به قدری قوی هستند که امکان تشخیص اشیا تا ۳۰ متری را در سرعت ۳۴ مایل بر ساعت برای آن فراهم می کند. سنسور مادون قرمز رو به بالا در فاصله ۵ متری فعال شده و مانع از برخورد پرنده به موانع بالایی می شود. علاوه بر اینها سنسورهای در زیر پرنده قرار دارد که امکان برخورد آن را به موانع زیری به حداقل می رساند. شاید باید توجه به این سنسورها به توان گفت این اینسپایر1 نقطه ضعف بزرگی در برابر اینسپایر2 از این لحاظ دارد.

dji-inspire-2-vs-dji-inspire-1-04


سازگاری با عینک های FPV ساخت DJI

استفاده از عینک های FPV علاوه بر دید بهتر خلبان ، تمرکز شخص را نیز بر پرنده افزایش خواهد داد. متاسفانه اینسپایر 1 با عینک FPV سازگاری ندارد ولی در عوض اینسپایر 2 این قابلیت را دارا است. با کمک هد ترکر عینک FPV DJI میتوانید به راحتی به محیط اطراف خود اشراف داشته و بهترین کنترل را روی پرنده ارزشمند خود پیاده کنید. بنابراین اگر این فاکتور از الویت های مهم انتخاب شما در پرنده بدون سرنشین است، بهتر است به اینسپایر 1 فکر نکنید.

dji-inspire-2-vs-dji-inspire-1-03


دوربین

اینسپایر 1 و اینسپایر 2 هر دو پرنده‌های حرفه ای هستند که دوربین آنها بسته به کارایی خلبان می تواند تغییر کند. اما دوربینی که به صورت فابریک روی اینسپایر 1 قرار دارد دوربین X3 و دوربین اینسپایر ۲ X5S است که در جدول زیر می توانید مقایسه این دو را مشاهده کنید.

 Inspire 1 (X3)Inspire 2 (X5S)
اندازه سنسور1/2.3"4/3"
فیلم ریت12.76 MP, 20.8 MP, 5.2K at 30 FPS & 4K at 60 FPS
نوع شاترElectronicElectronic
دیافراگمF/2.8F/1.7-F/16
FOV94°72°
فرمت های ویدیوMOV, MP4RAW, ProRes, MOV, MP4
تصویر دوربینDJI Inspire 1 X3 CameraDJI Inspire 2 X5S


مدهای پرواز

اینسپایر 2 قدرت بالاتری در ردیابی و tracking دارد که به خلبانان امکان میدهد تا تصاویر پیچیده تری را با زیبایی بیشتر ثبت و ضبط کند. الگوریتم های بصری اینسپایر 2 به پرنده این امکان را میدهد تا با صرف حداقل انرژی از خلبان سوژه را ردیابی و از آن تصویربرداری کند. 
اما مدهایی که هر دو پرنده از آن بهره میبرد ، Follow Me ، Course Lock ، Waypoints ، Home Lock ، Point of Interest است .


بحث و نتیجه گیری

شاید بتوان گفت مقایسه اینسپایر 1 و اینسپایر 2 کمی ناعادلانه است. ویژگی های عالی اینسپایر از قبیل باتری دوگانه آن، زمان پرواز بالاتر، پشتیبانی از عینک FPV ساخت DJI ، سرعت بالاتر و دیگر ویژگی‌هایی که در مطلب فوق آن اشاره شد، به خوبی بیانگر این مطلب است که در تمامی فاکتورها اینسپایر ۲ از نسخه قبلی خود پیش است.
منبع : سایت drone-world

 منبع: رها uav

نظرات بازدیدکنندگان